fbpx
Світ, Слайдер

Папа Франциск: ще наполегливіше благаємо Бога за мир в Україні

Неділя, 27 Лютого 2022 | 14:46

Під час недільної зустрічі з паломниками на площі святого Петра у Ватикані 27 лютого Папа Франциск звернувся із закликом припинити кровопролиття в Україні.

«Дорогі брати й сестри, в ці дні нас потрясла трагічна річ: війна. Ми неодноразово молилися за те, щоб не була обрана ця дорога. І не перестаємо молитися, більше того, ще наполегливіше благаємо Бога», – заявив понтифік.

Римський Архиєрей нагадав про оголошений ним раніше День посту та молитви за Україну.

«Тому знову звертаюся до всіх із заохоченням провести 2 березня, в Попільну середу, День молитви і посту за мир в Україні. День, щоби бути поруч із стражданнями українського народу, щоб усім почуватися братами й сестрами та випрошувати в Бога кінець війни.
Той, хто веде війну, забуває людяність. Він не думає про людей, не має перед очима конкретне життя людей, але ставить перед усім часткові інтереси та владу. Він ввіряється диявольській і збоченій логіці зброї, що є найвіддаленішою від Божої волі. Він віддаляється від простих людей, які хочуть миру. А в кожному конфлікті звичайні люди є справжньою жертвою, що платить особисту ціну за безумства війни.
Думаю про похилих віком, про тих, які в ці години шукають притулку, про матерів, які втікають з дітьми… Це брати й сестри, для яких є нагальним відкрити гуманітарні коридори та яких потрібно прийняти. Із серцем, яке розривається від того, що діється в Україні, і не забуваймо про війни в інших частинах світу, як у Ємені, Сирії, Ефіопії, повторюю: нехай замовкне зброя! Бог перебуває на боці миротворців, а не тих, які застосовують насильство».

Вітаючи паломників, Святіший Отець вказав на численні українські прапори, а тому звернувся із християнським привітанням українською мовою: «Слава Ісусу Христу!».

Джерело: risu.ua

Вівторок, 01 листопада 2022
10:04

МОЗ до Всесвітнього дня боротьби з інсультом розвінчує міфи

Міф: При інсульті не можна перевозити хворого з дому до лікарні або з однієї лікарні до іншої Правда: Усі хворі з інсультом якомога швидше ...

П’ятниця, 17 Грудня 2021
9:00

У Бучі водій керував автомобілем «під наркотиками»

Правоохоронці Бучанщини задокументували водія, що керував авто в стані  наркотичного сп'яніння. Про це повідомили у пресслужбі Поліції ...

Субота, 03 Грудня 2022
15:00

МінРеінтеграції: Як відновити паспорт під час воєнного стану?

Втрата документів у воєнний час – справа неприємна, але ця проблема цілком вирішувана. Що робити, наприклад, якщо втрачений паспорт? Відразу ...

П’ятниця, 07 Травня 2021
14:27

В Ірпені святкуватимуть День матері

В неділю, 9  травня, в Ірпені планується  відкриття  заходів під відкритим небом. В цей  день відбудеться  святкування   Дня матері. ...